Ismertető

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

sos logo

Valós idejű, non-stop szociális távfelügyeleti szolgáltatásainkat olyan idős, beteg, egyedülálló, vagy szociálisan rászorultaknak ajánljuk, akik saját otthonukban, megszokott környezetükben szeretnének maradni, mégis folyamatos odafigyelést igényelnek.

A szolgáltatás megrendelése előtt egy személyes konzultációt javaslunk, amikor a felügyelni kívánt személy(ek), kedvezményezett(ek) adatait, egészségügyi állapotát, valamint az intézkedéshez szükséges értesítendő személyek nevét, elérhetőségeit a távfelügyeleti szoftverbe rögzítjük.

A segélyhívó beüzemelését követően az ügyféllel megkötjük a távfelügyeleti szerződést, mellyel kezdetét veszi a szolgáltatás.
Diszpécserközpontunk a nap 24 órájában folyamatosan felügyeli és ellenőrzi a védett személy(ek) és/vagy kedvezményezett(ek)nél lévő készülék műszaki állapotát, valamint a tőle érkező jelzésekre egy előre meghatározott feladat szerint azonnal intézkedik.

A segélyhívó készülék folyamatosan kommunikál a távfelügyeleti központtal, ami visszajelzi részére, hogy a segélyhívást a diszpécserszolgálat rögzítette.

Adott esetben hangkapcsolat kezdeményezhető az ügyfél és a diszpécserközpont között, amely segítségével pontosan felmérhető a jelzés komolysága az ügyfél fizikai állapota és ez által eldönthető a segítségnyújtás mértéke, adott esetben az illetékes szervek, mentők azonnali értesítése.

A készülék akkumulátorral üzemel, amely a töltöttség kritikus csökkenése esetén jelzést küld a központnak. Így az üzemeltetőt a készüléken keresztül visszahívhatjuk, hogy azonnal töltse fel a készüléket.

Egy speciális karóra segítségével az ügyfél a készüléktől 50 m-es körzetben mobilan közlekedhet, ami hasonlóan a segélyhívó készülékhez szintén nyomógombos funkcióval van ellátva vészhelyzet esetére.

 

Riasztási funkció

sosmobil

A készülék előlapján található gombok illetve a csuklópántos pánikgomb segítségével a jelzést küld a felügyeleti állomásnak, IP (Internet Protokoll) és GPRS technológia alkalmazásával.
A készülékbe beépített GPS vevő segélyhívás esetén azonnal meghatározza a készülék pontos helyét, majd elküldi a felügyeleti állomásra a vészjelzéssel együtt.
A távfelügyeleti szoftver a jelzés pontos helyét megjeleníti egy térképen.
Minden esetben a diszpécser hangkapcsolatot létesít az ügyféllel, melynek segítségével pontosan felmérhető a jelzés komolysága, az ügyfél fizikai állapota, valamint a szükséges segítségnyújtás mértéke. A diszpécser kommunikál a felügyelt személlyel, majd a helyzetnek megfelelően azonnal intézkedik.
Segélykérés esetén a diszpécser a megrendelő állapotától függően értesíti az illetékes szerveket: Országos Mentőszolgálat, Rendőrség, Tűzoltóság, vagy az előre meghatározott személyeket.

Karórás pánikgomb

panicbuttonA készülékhez tartozik egy csuklópántos rádiós pánikgomb, mely segítségével azonnali segélykérést lehet kezdeményezni a készülék 20 méteres körzetében. A pánikgomb cseppmentes tokozással készült. A tokozást felnyitni nem szabad, az elem lemerülése után a karórás pánikgombot le kell cserélni. A pánikgomb 1000 gombnyomásra alkalmas. Az 500.-ik gombnyomás után a készülék „elem gyenge" üzenetet küld a felügyeleti állomásra.

Valós idejű és biztonságos adatátvitel

A távfelügyeleti szerver az internet kapcsolatokkal, hálózaton fogadja a készülékek átjelzéseit, majd a visszafejtett kódok alapján megjeleníti azokat a diszpécser munkaállomás felügyeleti programjának képernyőjén. A távfelügyeleti szoftver segítségével beszélgetést lehet kezdeményezni az adott GPRS készülék felé.

A jelzőrendszer által kínált előnyök:

 • - Biztonságérzetet ad használóinak
 • - 24 órán át állandó felügyelet a település bármely pontján
 • - Segélyhívás egyetlen gomb megnyomásával
 • - Jelzőkészülék, amely a 24 órás diszpécserközponttal kommunikál
 • - Biztonságos és stabil üzemeltetés
 • - Kétirányú hangkapcsolat
 • - Vészhelyzet esetén azonnali intézkedés
 • - GPS segítségével pontos helymeghatározás
 • - Elektronikus nyilvántartás
 • - Folyamatos rendszerállapot figyelés, ellenőrzés
 • - Helyszíntől távol történő adattárolás
 • - Hiteles nyilvántartás
 • - Szoftveres naplózás
 • - 24 órás távfelügyeleti diszpécserközpont
 • - Távoli betekintés a naplófájlba mobil és vezetékes Internet segítségével.

patrol

Vagyonvédelmi járőrszolgálat 0-24

tovább...